Nyheter

Hem > Nyheter > Innehåll
Värmeväxlaren plattan lätt att installera och ren, allmänt används
Jun 20, 2017

Värmeväxlaren plattan är en ny typ av högeffektiv värmeväxlare plattan. Den har en hög värme överföring effektivitet, värmeförlusten är små, kompakta och lätta funktioner. Men dess användning är också ineffektiv på grund av dess tätning packningar, igensättning påväxt och användningen av medelstora korrosion. I detta papper, plätera kondensatorn misslyckande analyserades och de förebyggande åtgärderna analyserades.

Värmeväxlaren nummerplåt är en serie av en viss korrugerad form av plåt från en ny typ av effektiv värmeväxlare plattan. Mellan de olika plattorna att bilda en tunn rektangulär kanal, genom hälften av värmeväxlingen. Värmeväxlaren nummerplåt är flytande - flytande, flytande - ånga för idealisk värme exchange utrustning. Det har samma egenskaper som hög värme överföring effektivitet, små värmeförluster, kompakt struktur, små fotavtryck, enkel installation och rengöring, bred tillämpning och lång livslängd. När det gäller den samma tryckfallet, värme överföring koefficienten än röret värmeväxlare tallrik 3 - 5 gånger högre, täcker en yta på en tredjedel av röret värmeväxlare plattan, värme återvinningsgraden kan vara så hög som 90% eller mer. Tavla värmeväxlare plattan som en kompakt och effektiv värme överföring utrustning, allmänt har använts i många industriella områden i Kina, och uppnått stora ekonomiska fördelar. Men den plattan värmeväxlare plattan också ger våra användare en viss ekonomisk förlust, Huvudskälet är tätningen misslyckande, skalning och korrosion, vilket gör värmeväxlare plattan kan inte spela en Använd effekt.

Analys av tätningen misslyckande och relaterade försiktighetsåtgärder

Den främsta orsaken till misslyckandet av tätningen är tryck, temperatur, tid och driftsförhållanden.

1.1 Tryck

Plattan värmeväxlare plattan typ flyttbara, förseglade, etc., sådan som tallrik flyttbara värmeväxlare plattan i fått arbeta trycket för att använda, det finns läckage, förutom utrustning tillverkning kvalitet, främst med systemet har onormal påverkan Ladda, är operatorn inte är lätt att hitta fenomenet. Den inverkan som orsakas av momentana trycket ökar, trycket kan vara högre än normala trycket 1 till 3 gånger till installation av plattan värmeväxlare plattan i tätning packning skiftet, vilket resulterar i tätning misslyckande. Och eftersom enhetens värme överföring element är gjord av tunna bladet av en formning, tjocklek 0,5 ~ 0,8 mm, tätning av styva, relativt dålig tolerans, dessutom några längre runt värmeväxlaren plattan, effekt motstånd är relativt dålig, relativ I andra värmeväxlarplattor, såsom röret är mycket värre.

I detta avseende bör vidta lämpliga försiktighetsåtgärder: beroende på den operativa tryck, förbättra utrustning design trycket för användning av trycket på 1,5 till 2 gånger; användning bör försöka undvika effekterna av fenomenet system; särskilda omständigheter att öka tjockleken på plattan åtgärder.

1.2 temperatur

Plötsliga förändringar i temperatur också orsaka tätningen misslyckande. När temperaturen ändras för fort, utvidgningskoefficient av packningen och elastisk deformation och tätning av förspänning matchar inte, så att av förspänning av försegla minskade, vilket resulterar i utrustning kapacitet under nominellt arbetstryck.

Följande åtgärder bör vidtas för att lösa: i driften av enheten när boost temperaturen bör vara så långsam som möjligt. i klämma fast bultarna på utformningen av förspänning tryckfjädern, för att kompensera för förändringar i preload.

1.3 tiden

Användning av plattan värmeväxlare tallrik tid, med användning av tid, tätning packning materialet kommer också åldrande. Vilket resulterar i användningen av tätning effekt, påverkar plattan värmeväxlare plattan tätning effekt.

I detta avseende enligt egenskaperna hos materialet, Välj lämpliga material tätning packning, och enligt användning av olika omständigheter, användning av olika tätning packningar.

1.4 driftsförhållanden

Skillnaden i media processförhållanden kan också resultera i tätning misslyckande. Till följd av temperaturen av övermättad ånga kommer att orsaka en kort tid tätning filmen fel. Och med temperaturen av mättad ånga i packning ytan bildar ett lager av vattenfilm, packningen kan spela en skyddande roll.

För drift, Välj lämplig process media, men också att se till att plattan värmeväxlare plattan underlåtenhet att förhindra ett sätt.

Analys av sprickbildning och nedsmutsning misslyckande och motsvarande förebyggande åtgärder

2.1 blockering

Plattan värmeväxlare plattan flöde gap är liten, ca 2,5 ~ 6mm, diameter större än 1,5 ~ 3mm partiklar skräp lätt att blockera kanalen, så att utrustning tryckfall abrupt förändringar, minska flödet, värme överföring effekt är minskad, lätt att göra fel på utrustningen . Försiktighetsåtgärder A filter eller skölj enhet kan tillhandahållas vid inloppet av medium för regelbunden rengöring eller behandling.

2.2 skalning

Efter användning av plattan värmeväxlare Plate, på grund av värme eller kyla skälen för medierna, vilket resulterar i skalning, skalning kan leda till plattan värmeväxlare plattan värme överföring koefficienten är nedsatt, allvarliga blockerar kanalen plattan. Värmeväxlaren nummerplåt design har ett stort antal supportkontakter, syftar flödet av media från trycket bärande roll, bieffekt är att göra bildandet av lokala vätska stagnation och bildandet av smuts, med tiden och på lämpliga temperatur, kyla vatten kalcium och magnesium joner nederbörd, ökar, bildandet av honungsliknande skalning.

Blockering och skalning är olika ursprung, men effekten är densamma. Förebyggande av motåtgärd är: plattan värmeväxlare plattan inte bör användas i smutsiga eller lätt att skala materialet; gör inte Använd avhärdat vatten som kylande medium, och temperaturen bör relateras till undvika utfällning av kalcium och magnesium joner känsliga temperatur zon The och det nya systemet tas i drift, värmeväxlare plattan bör skiljas från den system för en tidsperiod, och sedan lägga värmeväxlare plattan i systemet.

Analys av korrosion misslyckande och förebyggande åtgärder

Korrosion fel typer av plattan värmeväxlarplattor gropfrätning, spaltkorrosion, betona korrosion sprickbildning, enhetlig korrosion och andra korrosion misslyckanden. Korrosion är ett komplext kemiska fenomen, till exempel rost eller påväxt av platta ytan. Botten av tanken eller nedläggning av plattan genereras av spaltkorrosion; kontakt med metallytan av metall alla eller de flesta av korrosion av enhetliga korrosion.

I detta avseende bör vidta följande åtgärder för effektiva förebyggande: rätt val av plattmaterial; ren regelbundet upp smutsen att förstöra förhållanden och utveckling av korrosion; användning av icke-klor delar av bindemedlet.

4 design och tillverkning och installation av skälen för analys och åtgärder

Som kännetecknen av hög effektivitet av plattan värmeväxlare plattan, ofta används i många områden, behandlar en mängd olika medier, i samband med produktionsprocessen, mer förutsättningarna är annorlunda, omväxlande. Valet av packningen är nyckeln, om valet inte är lämpligt, materialet inte kan uppfylla de fysiska egenskaperna hos media, flexibilitet är inte bra, i användningen av strippar, töjning, deformation, åldrande, fraktur och så vidare.

Plattan i tillverkningsprocessen, den restspänning som genereras i stämpling, används i en korrosiv miljö, kommer den att producera spänningskorrosion, direkt på plattan orsakade skador.

Plattan är inte platt, den utrustning som används i installation, underhåll, inte lätt att installera på marken, att göra den komprimering kraften är inte enhetlig, som påverkar förslutningen, vilket resulterar i läckage.

Guangzhou Jiema värmeväxling utrustning Co., LtdTelefon: +86-20-82249117